dimarts, 10 de gener del 2017

ALTRES ALTERNATIVES A LA CARN

Hi ha altres alternatives de mantindre's sa i que cada vegada s'està estenent més, com és el VEGETARIANISME. És sens dubte una decisió personal i per a molts una filosofia de vida. Per les distintes raons que siguen, el vegetarianisme és una bona alternativa si està ben organitzada ja que sinó, després poden aparéixer deficiències de alguns nutrients que aporta la carn y el peix en la alimentació tradicional com és la vitamina B12, zinc o ferro. 

Es necessari cuidar alguns aspectes combinant correctament els aliments i substituint uns per altres de semblant densitat nutricional. Per exemple, aquells aliments que poden substituir a la carn són: 

  • Carn vegetal (con ingredients como gluten, soja, fruites seques, flocs d’avena) com una alternativa sana i saborosa.
  • Proteïna de soja. Té un aspecte molt paregut a la carn i el valor nutricional és el mateix o superior. 
  • Derivats de la soja. El tofu, el miso y el tempeh són rics en proteïnes, vitamines i minerals. 
  • Fruites seques. Com poden ser ametles, anous i pistatxos i poden substituir a les proteïnes de la carn sempre que es combinen amb altres vegetals. 
  • Llegums. Les proteïnes que ens aporten són els mateixes o superior a la carn, però podem ser indigestes. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada